Újdonságok

Kenyheci élet eseményei

14. mája 2014

Kenyhec a szlovák-magyar határon elterülő kisközség. Lakosságának létszámát tekintve kicsiny, ám tevékenységeinek köszönhetően mégis nagynak számít. Számos, a vállalkozás, az egészségügy, a sport, a szociális szféra és az idegenforgalom területét magába foglaló progresszív projektjének köszönhetően nagy tekintélynek örvend. Čítaj viac

Most ponad rieku Hornád 
14. januára 2016

December 16-án, szerdán, az újonnan épült híd és bekötő utak átadásán ünnepélyes keretek között vágtuk át a szalagot a két ország prominens személyiségeinek jelenlétében. A folyó két partját 72 m hosszú vasbeton szerkezetű híd köti össze. A beruházási költségek összege 4,2 mil. EUR. Ennek 85 %-a uniós ERFA támogatás , 10%-a kormányzati támogatás mindkét országban, 5%-a pedig önerő mindkét önkormányzatnál.

Kenyhecre érkezett a Mikulás 
14. januára 2016

Idén sem feledkeztünk meg a legkisebbekről, és pénteken, december 4-én, Mikulás ünnepséget rendeztünk számukra. A Mikulás érkezése előtt 16.00 órakor kezdődött a kultúrműsor, amelyen felléptek az óvodások és a Kenyheci Magán Alapiskola diákjai, majd szlovák gyerekdalok következtek Michal Kentoš és Danka Štarková előadásában.

Önerőből csináltuk  
14. januára 2016

Kenyhec község szépítése: növénytelepítés a „Perínska cesta“-n (Perényi úton), az egykori mezőgazdasági telep területein – a vasút irányában. Vannak viszont olyan polgárok is, akik megrongálták és értéktelenítették az erőfeszítésünket – ellopták a növényeket és megrongálták a virágokat.

Sportcsarnok 

A sportcsarnok alkalmas vállalati rendezvények, sportesemények, csapatépítő- és egyéb nem formális szabadtéri foglalkozások rendezésére. A komplexum 2009-ben fedett terasszal és teljes gasztronómiai és szociális részleggel bővült.

Bővebben

SZABADTÉRI SZÍNPAD 

A felújított faluközpontot a szabadtéri színpaddal 2011. június 24 – 25-én adták át a rendszeresen megrendezésre kerülő Kenyheci Napok alkalmával. Az új amfiteátrumban Július Selčan zenekarának szólistái, Sisa Sklovská és Filip Tůma léptek fel először.

Bővebben

Jelenleg a futball klub egyetlen szponzora Kenyhec község. A klub folyamatosan próbál új szponzorokat szerezni. Ez egy igényes folyamat, ezért különböző feladatokat önkéntesek soraiból látunk el, akik saját szabadidejüket feladván amatőr szinten és a klub szerény pénzügyi lehetőségei mellett feláldozzák magukat a fiatal generáció nevelése érdekében. 

Čítaj viac