Községi projektek, építkezések, események

Tavasszal ismét beindultak a munkálatok a községi építkezéseken . Jelentősen előrehaladtunk a köztemető felújításával, a bevásárló központ rekonstrukciójával és a hangár építésével az ipari zónában. Ugyancsak folytatjuk a növények telepítését, a tereprendezést és parkgondozást, ügyelünk a rendre és tisztaságra községünkben.

Kenyhecen odafigyelünk arra, hogy hogyan néznek ki a közterületek. Igyekszünk biztosítani minden polgárunk számára a megfelelő életkörülményeket. Sajnos, élnek köztünk fegyelmezetlen emberek is, akik lopják a kiültetett növényeket. Ezért is kérjük önöket ismételten, hogy óvják környezetüket és ha ilyesmit tapasztalnak, figyelmeztessék a községi hivatal dolgozóit.

A köztemető felújítása során áthelyeztük a központban álló keresztet. Fedett sétányt építettünk kőalapzattal 14 relief számára, amely a keresztút 14 stációját szimbolizálja. Megtörtént a járdák kialakítása. Gondozzuk az elhanyagolt és ehagyott sírokat is. Igyekszünk megjavítani azoknak a sírját, akik tettek valamit községünkért, oktatták-nevelték elődeinket, vagy más módon befolyásolták a község életét. A temető esztétikusabbá tételéhez nagyban hozzájárulnak az új fafaragványok. A szobrok alkotói fafaragó mesterek : František Eštočin, Ján Palko, Albert Šimrák, Stanislav Polek, Miroslav Mlkvik, Ján Podsklan, Ján Šeliga.

Facebook